MEB Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Kursu Başvuruları Duyurusu

24.12.2018 3943

Özel eğitim okullarında ilgi (a) Mütalaa ile belirtilen alanlarda öğretmen ihtiyacının özel eğitim alanı öğretmenlerince karşılanamaması durumunda; bu alanda, okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi veya sınıf öğretmenliği alanı öğretmeni olup, Bakanlığımızca düzenlenecek 160 saat teorik ve 80 saat uygulama olmak üzere toplam 240 saat Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek uzman Öğretici Kurs programını başarıyla tamamlayanlar özel eğitim alanı öğretmenleri, tarafından uygulanan destek eğitim programlarında uzman öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze bağlı özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla, Ek-1 deki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde başvuru şartlarını taşıyan adaylar için ilgi (c) Makam Onayı doğrultusunda "Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu" düzenlenecektir.

Söz konusu kurs başvuruları aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır:

1- Bu kurslara ilgi (b) Mütalaa´da belirtilen, okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi veya sınıf öğretmenliği alanına kaynak gösterilen yükseköğretim mezunlarından özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan veya çalışmak üzere sözleşme imzalayıp belirtilen tarihlerde görevlendirme onayı alanlar katılabileceklerdir.

2- Düzenlenecek kursun yol, konaklama ve diğer giderleri kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca kursun eğitim merkezindeki salon, yemek ve diğer giderleri de, kamu kurumlan için belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Eğitimin düzenlendiği Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde konaklama hizmeti verilmemektedir.

3- Başvurular özel destek eğitim programı uygulayan özel öğretim kurumlan tarafından yapılacaktır. Kurumlar bilgi girişleri için "MEBBİS Özel Öğretim Kurumlan Modülü" altında bulunan ve sadece özel öğretim kurulularının kullanımına açık olan "Hizmet 
İçi Eğitim Onay İşlemleri" ekranım kullanarak ek tabloda yer alan sayılı/numaralı hizmet içi kursunu seçerek 21/12/2018 tarihinde 11:00 - 23:59 saatleri arasında sadece bir kursiyer başvurusu yapacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra 21/12/2018 - 27/12/2018 tarihleri arasında görevlendirmelerinin yapılması gerekmektedir. Görevlendirme onayına Bakanlıkça düzenlenen "Özel Eğitim Alanında Destek Eğitim Verecek Uzman Öğretici Kursu´na katılmak şartıyla" şeklinde şerh düşülecektir.

4- Kurumlar, kursiyer için "Özel Öğretim Kurumlan Modülü" altında Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemlerinden başvuruyu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan raporlardan “Hizmet İçi Eğitim Başvuru Fonnu” raporunun çıktısını alarak, kursiyerin görevlendirme onayları, diploma ve nüfus cüzdanı fotokopilerini onayladıktan sonra, 27/12/2018 tarihi mesai bitimine kadar bu belgeleri bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

5- Bu belgeler il milli eğitim müdürlüklerinin özel öğretim kurumlarının iş ve işlemlerinden sorumlu Şube Müdürü veya il milli eğitim müdür yardımcısı başkanlığında, bir şube müdürü ve şeften veya memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek MEBBİS Özel Öğretim Kurumlan Modülü altında bulunan Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri, İl Aday Başvuru Onay İşlemleri Bölümünden en geç 28/12/2018 tarihi mesai bitimine kadar uygun görülenler onaylanacak, uygun görülmeyenler reddedilerek açıklamalar bölümünde gerekçesi belirtilecektir. (Başvuru evrakları ve başvuru listeleri il milli eğitim müdürlüklerince muhafaza edilecek, Bakanlığa gönderilmeyecektir.)

6- Başvumları uygun görülen ve görülmeyen kursiyerler milli eğitim müdürlüklerince ilgililere zamanında bildirilerek, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için gerekli tedbir alınacaktır. Başvuru evrakları il milli eğitim müdürlüklerince muhafaza edilecektir.

7- Belgeleri eksik olan veya yukarıda belirtilen şartlara uymayan kursiyerlerin evrakları işleme alınmayacak, başvuruları (kursa başlamış olsalar bile) iptal edilecektir. Şartları taşımadığı halde kursa katılmak için başvuru yapan kursiyerlerle ilgili iş ve işlemleri yürüten kurum müdürleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

 

Kaynak: http://oskaiho.meb.k12.tr/icerikler/meb-ozel-egitim-alaninda-destek-egitimi-verecek-uzman-ogretici-kursu-basvurulari-duyurusu_6173380.html