Sosyal Etkinlikler Modülü Duyurusu

15.11.2017 294

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 08.06.2017 tarih ve 30090 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti kapsamındaki sosyal etkinliklerin usul ve esasları düzenlendi. Buna göre, her öğrenci en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacak şekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirilerek çalışmalara katılacak. Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından  öğrencilerin sosyal etkinlik çalışmaları "Tamamladı/tamamlamadı" şeklinde e-okul bilgi sistemine işlenmektedir. Yapılan yeni düzenleme ile Sosyal Etkinlikler modülüne yeni veri giriş bölümleri eklendi. Yapılan pilot uygulamanın ardından ülke genelindeki tüm kurum düzeylerinde kullanılacaktır. Sosyal Etkinlikler modülü şu şekilde oluşturulmuştur.

·        Sosyal Etkinlikler

·        Öğrenci Kulüp Tanımlama

·        Okul Kulüp Tanımlama

·        Sosyal Etkinlik Girişi